MAKING EVERYBODY LOOK LIKE ANTS

Tänkte dela med mig av en fin liten låt som har fått mig att småle hela eftermiddagen.

Är nyss hemkommen efter en väldigt fikarik eftermiddag. Pluggfikade med finfina vänner på Broadway i många timmar. Gjorde nästan en kaffedebut till och med! Efter ett väldans lyckat pluggfika knallade jag upp mot stan för att återlämna ett misslyckat köp. Jag kan inte riktigt förstå mig själv ibland, jag lyckas alltid på något underligt litet vis inhandla onödiga ting som jag ändå bara går och lämnar tillbaka.
Hur som helst, när jag avklarat återlämningen traskade jag vidare, i fruktansvärt raskt tempo, ner till min vän Totte. Vi satt och pratade lite precis som alltid och precis som alltid hjälpte han mig lite granna med olika tekniska små problem. Jag hann dock inte tillbringa mer än en kvart hemma i Tottes kök, innan det var dags för oss att bege oss vidare mot Espresso House för ytterligare lite fika.
Rätt stort för mig att fika två gånger på en och samma dag, då jag vanligtvis inte fikar speciellt ofta. Men men, fin eftermiddag var det i alla fall.


ALL THAT I KNOW IS THAT I'M BREATHING


Denna otroligt somrigt lyckliga sommarbild får pryda det här annars ganska tråkiga inlägg. Sommar skulle inte sitta fel nu.

Ska med högsta effektivitet försöka skriva klart så mycket som möjligt på historiauppgiften under den kommande timmen. Sedan bär det av mot Broadway för lite pluggfika med fina, efterlängtade vänner. Det blir fint det. Labborationsrapport, engelskaövning och etiska dilemman står på schemat. Vi hörs!


SÖNDAGSTÄNK


ÅREFEST DET ÄR BÄST




Lånade lite bilder från Lindas facebook, bara för att visa lite snabbt hur min vecka har sett ut. Som jag redan har nämnt så kommer det komma fler bilder någon gång i framtiden, så snart som möjligt. Än så länge får det räcka med tre små bilder och om det skulle vara någon som vill se lite mer från veckan precis just nu kan ni ju kika in på min vän Lindas blogg.

Nu förväntas det att min uppmärksamhet riktas mot historia uppgiften som ska vara klar om ett antal dagar. Adjö så länge.

I'M IN THE MOOD FOR LOVE




Kärlek.

Sitter inne på mitt rum, i öronbedövande tystnad, och känner hur mycket jag saknar människorna jag har spenderat senaste veckan med. Konstigt kanske, om man tänker på att det bara var 12 timmar sedan jag såg dem sist. Men jag saknar dem i alla fall.
Jag saknar ER.


DET HÄR ÄR EN SÅNG OM EN MAN SOM VAR TVÅ METER LÅNG

Har ganska precis kommit hem från en alldeles underbar vecka i Åretrakterna. Helt galet vad bra vi har haft det. Fina människor, fin skidåkning, fint väder. Det är faktsikt inte roligt alls att vara hemma, det enda positiva jag kan komma på är mammas mat och lite föräldrar-kramar. Jag saknar till och med sängen där borta...
Måste tillägga att det är väldigt underligt hur ens vardagsvanor kan ändras så fort. När vi var där var det efter bara ett dygn inte konstigt alls att äta, sova och leva tillsammans med många andra. Att duscha på 3 minuter, gå om kring i underställ, bre matsäcksmackor, leka bajs-leken (haha) och alla andra moment som inte hör den vanliga vardagen till blev helt plötsligt som en ny vardag. Nu däremot när jag sitter här i min fotöljliknande stol i mitt egna rum, helt ensam, utan matsäcksmackor, känns det som om jag aldrig har varit iväg. Ja, det är konstigt det där med anpassningen efter den miljön man befinner sig i.
Oj, nu blev det visst lite mycket onödigt pladder så det är nog bäst att jag avslutar. Bilder hoppas jag kunna visa inom en snar framtid. Det kan dock ta ett tag då jag inte själv klickade fram några bilder (kände att jag ville lägga ner mer tid på att umgås).
Ja ja, på återseende.


DALANDE SNÖFLINGOR

Att stå på toppen över molnen och blicka ut över berg och dalar täckta med snö, samtidigt som det sakta men säkert faller lätta små snöflingor mot marken, då är man lycklig. Visst är det en fin värld vi lever i?
Lever livet i Åre med massor fina människor, det är grejer det. Nu ska jag gå ner och umgås och äta ännu en korvmacka.
På återseende.

LYCKA

- Sportlovet har äntligen kommit och hälsat på
- Imorgonbitti, klockan sex, beger jag mig mot bussen som kommer ta mig och många fina vänner till Åre
- Idag har jag lämnat in ett CV för sommarjobb
- I mitt rum ljuder fina melodier ur högtalarna
- Jag har en alldeles egen godispåse som sällskap
- Jag behöver inte ägna mig ett dugg åt skolan idag (egentligen behövs det, men det bryr jag mig inte om)
- Min säng är prydd med sockar, pjäxor, tjocka tröjor, underställ, rånarluva och så vidare
- Min FINA moder har inhandlat baguetter och drickyoghurt till morgondagens långa resa
- Solen skiner utanför fönstret
- Jag sitter iklädd min absolut finaste blommigaste klänning

Det här är en fin dag.

THE STORM IS COMING, BUT I DON'T MIND



Vandrade hem med lyckans melodi spelandes i öronen. Vart jag än vände blicken fann jag snöflingor ringlandes ned från himlen, likt dammkorn en solig dag. Jag var tvungen att stanna upp och se mig omkring för att bekräfta verkligheten i det hela. När jag tillslut började tappa känseln i tårna, som var klädda i alldeles för svala skor i förhållande till vädret, kände jag att det var dags att bege mig vidare. En stirmma hopp och lycka började sprida sig i hela kroppen, som en behaglig rysning längs med ryggraden. När jag vek av  från den asfalterade vägen in på den lilla skogsvägen kikade plötsligt solen fram mellan trädtopparna. Glädjeruset var nu i hela mig och jag kände hur benen blev självständiga och tog små glädjehopp fram på den snöiga stigen och hur stämbanden började bilda egna små melodier, likt fåglarna i träden. Plötsligt förstod jag vad det var, jag var lycklig.

EN LITEN URSÄKT



Måste bara be om ursäkt för de halvt deprimerande inläggen på sistonde... Det är inte så att jag mår dåligt (eller jo, jag är förskyld...) eller är olycklig på något sätt. Jag är bara så otroligt stressad för tillfället, hinner knappt med att sova eller äta som jag borde. Så förlåt för att jag låter så självdestruktiv, det är inte riktigt min avsikt egentligen. Dessutom måste jag be om ursäkt till alla i min närhet som får lida av mitt panikartade beteende. Förlåt. Jag hoppas att jag hinner vara lite mer kamratlig snart igen, att jag hinner umgås med de jag tycker om... Det skulle inte heller sitta helt fel med en tidig kväll och en hel natt sömn. Men men, var sak har sin tid.

Nu ska jag återgå till vardagens alla måsten igen. På återseende.


VATTENMOLN SOM FALLER NER SOM REGN OCH SNÖ SOM SMÄLTER NER...


Godnatt.

NATURKUNSKAP OCH VÄRKTABLETTER

Alla hjärtans dag.
Vaknade imorse av dunkade huvudvärk, smärtor i halsen och rinnande näsa. Efter en stunds övervägande insåg jag att jag faktiskt inte orkade gå till skolan. Så jag stoppade i mig lite värktabletter, drack ett glas varm choklad och gick sedan tillbaka till sängen. Där tillbringades sedan större delen av förmiddagen. När jag kände mig pigg nog för att gå upp drog jag på mig tofflorna och morgonrocken och förflyttade mig till TV-soffan, där i princip resten av dagen fick spenderas. Försökte mig på lite naturkunskap lite då och då, men det slutade bara i mindre nervsammanbrott..
Har gått på värktabletter ungefär hela dagen och jag har inte gjort någon nytta alls. Fy. Att vara sjuk kan vara det värsta som finns. Speciellt när tiden inte räcker till annars heller och när det bara är en vecka kvar tills man står på skidorna i Åre. Nej nu räcker det, jag har inte tid att vara sjuk... ´
Dessutom är det alla hjärtans dag.. en helt vanlig måndag för min del, vill säga. Bara det att man får chansen att bli påmind om sin ensamhet lite extra mycket. Underbar dag.. (ursäkta bitterheten)


SOME TIMES THE HARDEST THING AND THE RIGHT THING ARE THE SAME


Tänkte bara passa på att visa brödet jag lyckades baka igår (!!!!)

FÖR BÅDE SMÅ OCH STORA MJÖLKMAGAR..



Fotade litegrann under gårdagens soligaste timmar.

Annars har det inte hänt speciellt mycket denna helg, på både gott och ont. Borde antagligen ha ägnat mig ännu mer åt naturkunskapen, men men. Har i alla fall fått en del instuderingsfrågor gjorda, bakat lite bröd, fått finbesök av vännen Alida och två små promenader har jag hunnit med dessutom. Fint med helg måste jag säga. Dock har jag lyckats dra på mig någon slags förskylning av något slag, vilket är mindre roligt. Med tanke på att det endast är en vecka kvar till ÅRE! ahh..

NATTFUNDERINGAR

Tänk att ord kan påverka så mycket. Att ett litet ord, några bokstäver i enkla följder, kan påverka så pass mycket. Att ett ord kan få en att känna sig värdelös.
Jag kan inte förstå. Vad är det som händer? Att dåliga dagar förekommer är självklart ett faktum. Men om den dåliga atmosfären från dagen liksom består.. Vad gör man då?
Ibland undrar jag om det är så här det ska vara. Om det någonstans står skrivet att saker och ting ska ske. Nej jag förstår inte. Just nu känns allt som en enda dimma, jag vet varken ut eller in. Det enda jag helt säkert vet är att så här ska det inte vara. Så här kan det inte vara, inte om jag på något underligt vis ska hitta tillbaka till det bättre.


PENSIONERAD PASSIONSFRUKT


Förgyller dessa slitsamma dagar med kiwi och passionsfrukt lite då och då... (jag äter mina sorger)

Ja, vad finns det att skriva egentligen? Det är så mycket jag bara skulle vilja dela med mig av, men jag kan inte åstakomma någonting som låter vettigt just för tillfället. Har alldeles för mycket i huvudet. Skolan är inne i en plugg-period och jag kan inte ens räkna på båda händerna för att komma upp i antalet beting som ska göras de kommande veckorna. Dock vet jag att jag överreager, då jag alltid får för mig att göra det. Är lite av en panik-person och det kan inte hjälpas. Jag har varit rätt lugn ett tag nu, men nu känner jag hur stressen börjar komma ikapp. På grund av det kan det hända att jag inte kommer uppdatera lika effektivt med nytagna bilder och fina formuleringar i några veckor, fast jag ska göra mitt bästa helt enkelt. Jag är ju trots allt bara människa... En lite en dessutom.

WE DON'T SLEEP WHEN THE SUN GOES DOWN, WE DON'T WASTE NO PRECIOUS TIME


Som vanligt får dagens skriverier prydas av en helt oväsentlig bild. Att just denna är från i Julas, gör den ännu mer opassande, men men.

För tillfället sitter jag nerkurad under pappas täcke iklädd en mindre attraktiv utstyrsel, i form av alldeles förstora mjukisbyxor och en luddig grå fliströja. Det är så fruktansvärt kallt i vårat hus att jag aldrig vill lämna sängen.
Min kväll kommer dock bestå av plugg rakt igenom, hektisk vecka det här. Om jag ska vara fullkomligt ärlig har jag lite småpanik, då jag har en tendens att skjuta upp saker och ting och inte alls göra det jag egentligen ska. Fast ikväll tänker jag vara ambitiös och verkligen få saker gjorda.. I alla fall fram tills klockan åtta, då det är ett obligatoriskt avbrott för min del. CSI Miami och morot med kvarglömd dipp... Ser redan fram emot det.
Nejvars, nu kallar den där förbaskade plikten igen. Adjöss

"Never say goodbye, because saying goodbye means going away and going away means forgetting"


Kan passa på att dela med mig av en helt oväsentlig bild på min fina syster.

För att lite snabbt sammanfatta min händelselösa (absolut inte på ett dåligt sätt) helg, kan jag bara säga några få ord: TV-soffa, dipp, ipren, kiwi, Super Mario och historiaplugg. Jag kan hålla med er om att det låter otroligt tråkigt... Fast jag skulle snarare använda mig av ordet avslappnande, men framförallt BEHÖVLIGT. Spenderade min fredagskväll ensam i huset, under en filt och tillsammans med en dippskål, en chipsskål, gurkastavar och morotsstavar. Mmm..
Lördagen spenderades på liknande vis, jag gjorde mest ingenting... Vilket var otroligt skönt om man jämför med söndagen, då jag rätt så ofrivilligt satt fastklistrad framför word-dokument fyllda med klotter om första & andra världskriget. Mindre roligt, ja visst.
Hur som, nu är helgen ganska så slut skulle jag vilja påstå. Klockan är 23:30 och jag hade egentligen tänkt att umgås lite med min otroligt uppskattade vän, John Blund. Vi får se hur det blir med den saken, då jag har en tendens sväva iväg med på tok för djupa och komplicerade tankar så här på kvällskvisten...

TOMORROW WILL BE A BETTER DAY



Varning för klagomål.
Jo. Min dag har inte direkt varit "min dag". Har kämpat mig igenom hela dagen med dunderhuvudvärk och utmattning. Vet inte varför egentligen, antar att jag börjar bli sjuk. Kände mig helt slut på eftermiddagsföreläsningarna. Gissar på feber. Åh fy, jag vill verkligen verkligen verkligen inte bli sjuk nu! Jag har inte tid med det. Nej fy sjutton, nu ska jag gå och bli frisk tillsammans med lite CSI MIAMI, te, huvudvärkstabletter och en filt.. sängen kommer antagligen in i bilden så småningom.

Adjöken

ALL THINGS ARE MELTING AROUND


Kan ju passa på att vissa upp ytterligare en av hundratals bilder som fastnade på kameraskärmen idag. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. Antingen så gillar jag den, eller så ser den bara konstig ut... Fast det är lite fränt att vinden blåser upp min klänning.. typ

YOU WERE ALWAYS SINGING ALONG



Sitter ihopkurad och längtar som mest efter en kopp te respektive en fluffig filt.. Är nämligen nyss hemkommen från en iskall fotorunda på åkern med lillasyster min. Laddar upp lite mer bilder senare ikväll kanske.. Om inte mattetal, historiaplugg, fysologiplugg och labbrapporter tar över kvällen... Fast naej. Det tänker jag inte låta de göra!
Nu ska jag uppfylla mina önskningar om te och filtar.. dock inkluderas antagligen endel mattetal i uppfyllningen. (om man ens kan skriva uppfyllningen..)

Tack och hej

WATERMELON EATING DOG


Norah Jones - Turn me on

Satte mig just ner för att snabbt kladda ihop något i form av ett blogginlägg, då det plötsligt flög in en liten bananfluga i min näsa... Usch. Vad tänkte den med egentligen? Inte speciellet fräscht...

Ja ja, nog om ovälkomna gäster i mindre välkomnande.. hål. Haha.
Jag är precis hemkommen från storbak och försök till naturkunskaps-pluggande hemma hos min vän Martina. Vi bakade ca 50 Ryttarkakor som vi ska föda oss med under morgondagens skridskoåkning.. som för oss snarare kommer sluta som fikastund, då jag verkligen inte kan åka skridskor. Försöket att få ihop något liknande en labbrapport slutade ju i nära katastrof. Jag, som förövrigt verkligen inte förstår min touch-mobil, råkade av misstag ringa min mentor, som pinsamt nog ringde upp och frågade vad jag ville. Dessutom fastnade vi istället för framför labbrapporten, framför inget mindre än Project Runway... Så, någon labbrapport blev det inte. Trots att vi vissa stunder faktiskt försökte. Men men, naturkunskap är bara inte mitt ämne, jag förstår ingenting.

RSS 2.0