...


KÄRLEK ÄR SOM HOSTA, DET GÅR INTE ATT DÖLJA


Instämmer med mina egna ord i föregående inlägg. Tänk om det vore vår? Tänk dig att du vaknar lite för tidigt på morgonen av att en Koltrast har byggt bo i tallen bredvid ditt fönster och nu sjunger med sin vackraste stämma, i hopp om att locka till sig en hona. Eller så kanske du vaknar av att en ljusstrimma som mot alla odds råkar falla precis där du alltid brukar ha ditt huvud. Tänk att vart du än går doftar det tulpaner och vart du än vänder dig så bemöts du av ett leende. Tänk dig fågelkvitter och fina pojkar nynnandes på fina melodier. Tänk om det ändå vore vår...

Ja, drömma får man ju. För min del fungerar det alldeles utmärkt att hoppa över februari och mars.. kanske till och med april.

ALLA FÄRGER SUDDAS UT TILL EN GRÅARE NYANS


Redigerar bilder nu igen... så varför inte dela med mig av mina.. skapelser..? Och jag vet att jag har visat den bilden på mig förut, så om någon skulle ta illa upp ber jag om ursäkt...

EVERYTHING ELSE WOULD BE OVERRATED



Det är fortfarande januari månad och det är verkligen inget annat än vinter. Trots det envisas mitt undermedvetna om att det är vår. Det blir ju inte bättre av strålande sol, fågelkvitter, utslagna blommor i fönstret och en tulpan-konsumerande mor. Fast, egentligen vill jag låta mitt undermedvetna få ta över alla tankar och övertala hela mig att det är fullt möjligt att det faktiskt ÄR vår. För tänk, tänk vad otroligt underbart allt är på våren...


NU HAR MAGIN BRUNNIT UT


Smyckes-pysslade litegrann i fredags, under min inplanerade pluggtid...

Söndag... Jag askyr verkligen söndagar. I min värld finns det absolut ingenting roligt med söndagar. För mig innebär söndagar nämligen plugg, tidig kväll då man har en helt ny stress-vecka framför sig, ingenting bra på TV, allmänt trött efter fredagen och lördagen, godissugen mest hela tiden, ofokuserad och tankespridd... Ja, jag gillar helt enkelt inte söndagar. Låter väl fånigt och värdsligt på något sätt, men ja ja.

Jag har för övrigt haft en minnesvärd helg! Underbart. Jag och Lydia har nämligen fått lite sommarkänslor, eller vad man ska kalla det.. Så vi tvingade fram vår spontana sida och bjöd in oss själva och Kim, hem till Herr Håkansson. Och det vill jag tacka oss för, då kvällen och natten blev väldigt... rolig. Markerade revir, kvällshandlade på city gross, åkte 'bobycar' på city gross, lagade tacos, såg på film, pratade, skrattade mest hela tiden, somnade trångt, trångt i Davids lilla lilla rum..!

DON'T BE SCARED, YOU ARE ALIVE


Måste bara redogöra om att jag inte är riktigt så seriös som jag ser ut att vara på ovanstående bild...

Har haft fullt upp känner jag. Eller egentligen har jag bara inte kommit på något vettigt att skriva, då jag möjligtvis haft lite tid över... Det kanske jag inte har nu heller egentligen, något vettigt att skriva alltså...
Fast, jag kan ju i alla fall passa på att berätta att jag hade en fin fredag med fina människor, som jag för övrigt hade saknat på tok för mycket. Idag kommer min dag gå åt till allt annat än det som egentligen är nödvändigt... Som att plugga, städa rummet och vattna blommorna. Nejvars, det tar jag någon annan dag. Snart ska jag nämligen knalla ner mot stan för att sedan gå vidare till kyrkan för lite "fångarna på fortet".. höhö.

KÄNSLORNA TAR SLUT OCH KVAR ÄR TOMHETEN


källa; okänd

Har suttit i över en timme och lipat som ett litet barn framför TV:n. Ibland undrar jag om det är normalt att vara så känslig som jag kan vara ibland. Jag gråter nästan alltid när jag ser på TV, alltid är det något. Så nu när den finaste av alla killar blev skjuten och hamnade i koma, hur hans fru panikslaget höll hans hand och i ömhet viskade fina ord i hans öra, nej då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag gråter nästan bara jag tänker på det, fåigt, ja visst. Men är inte livet lite för orrättvist ibland? Egentligen kan man ju tycka att jag inte har någon rätt att klaga. Jag har mat, jag har vatten, jag har tak överhuvudet och jag riskerar inte att hamna mitt i ett eldkrig om jag kliver utanför dörren. Men, är det allt? Kan man inte tycka andra ting är värda att beklaga sig över? Tänk om man, trots att man har det nödvändigaste, inte känner sig hel. Tänk om man går omkring med ett sårat inre, ett brustet hjärta eller allmän tomhet. Tänk om man känner sig sårad, sårbar. Tänk om man känner att man inte räcker till, att vad man än gör så räcker man aldrig till. Vad man än gjorde, så räckte man aldrig till.

SOCKIPLAST OCH PLATTFISK





Har haft en fin helg. Ja, mycket fin faktiskt. Eftersom att jag råkar ha turen att sluta innan lunch på fredagar så hade jag också turen att kunna spendera min fredag helt ensam framför TV:n. Kanske låter fruktansvärt tråkigt och onödigt, och det kanske man kan tycka att det är också. Fast, är det egentligen inte helt underbart att bara krypa ner under en varm filt och småäta lite på en alldeles nybakad kladdkakebit? (min underbara mor hade bakat när jag kom hem) Det är vad jag kallar livsnjutning (haha).

Efter helgens största livsnjutarestund var det dags att smått stressad slänga ihop lite packning för att sedan bege sig ut mot svärtinge-trakterna och Jossans väldigt fina hem. Där spenderades resten av kvällen, natten och följande morgon med ett helt gäng mys-tjejer. Kvällen blev snabbt natt men där emellan hann vi med mycket prat, diskussioner och Alias-spelande. Vi kom också fram till att den 21 januari ska få bli våran alldeles egna årsdag. På så sätt har vi en till högtid att fira och dessutom kommer vi alltid få minnas varandra.. ungefär så i alla fall. I vilket fall som helst så hade vi det fasligt mysigt.
Det är, som man kanske förstår, från denna kväll bilderna kommer ifrån. ursäktar dock lite halvtrista bilder, hann inte riktigt med kameran..

Resten av min helg har mest bestått av.. helg, ledighet. Jag har inte ägnat en minut åt annat än ledigheten själv. Har degat i TV-soffan med en kopp te och en liten chokladbit. Jag har hunnit med en snabbtripp till min vän Lydia och jag har ätit på tok för mycket onyttigheter hemma hos min kära mormor och morfar. UNDERBART.

Nu borde jag dock avsluta denna helg med lite skönsömn, fast det kanske händer att jag väntar en stund. Bara för att jag vill hålla fast vid ledigheten ett tag till. För om jag somnar, så kommer jag ju inte vakna förens den är slut.

DON'T YOU WORRY ABOUT A THING


Höhö.. choklad..
 
F R E D A G. Fruktansvärt skönt. Det bästa med fredagar är att jag slutar redan vid tjugo i tolv, underbart. Denna fredag har jag mest suttit fastklistrad vid TV:n, efter skolan så klart. Snart bär det även av mot svärtinge för en myskväll/ natt med mystjejer. Min fredag kan inte bli mycket bättre, nej, faktiskt inte.

Ha en fin helg kära vänner.

"JAG VILL BARA HA MER AV DIG"


FEJN BILD, FEEEEJN DAG

Feeejn dag som sagt. Har äntligen gjort klart kulturarvsuppgiften helt och hållet och den blev precis 1200 ord. Haha, nöjd tjej. Dessutom har jag hunnit med en runda på stan, för första gången på länge. Att jag har fått hem mina skidor + tillbehör (!!!) förrvärrar ju inte det hela. Sist men inte minst hann jag även med en snabbfika på espresso house med lite fina människor.
Jo, jag är glad helt enkelt. OCH JUST DET! Glömde nästan! CSI MIAMI börjar ikväll, eller jag har egentligen missat två avsnitt, men för MIG börjar det ikväll. UNDERBART!

Angående rubriken..
http://www.youtube.com/watch?v=XRmpDp5mCPM
hahaha, så söta.

YOU JUST HAPPEN TO BE WHERE EVERYTHING FEELS FINE



Ibland pratar min mamma oändligt länge i telefonen trots att jag behöver den mer än någonsin. Det hjälper inte ens att stirra arg med armarna i kors eller sucka ljudligt. Det är bara gilla läget liksom.

THE BEST DAYS ARE NOT PLANNED



Har spenderat en hel del av min vakna tid åt mattetal och en kulturarvsuppgift på senaste tiden, och nu så kan jag äntligen säga att jag är klar. Eller nästan, ska skriva en källkritisk diskussion åt kulturarvsuppgiften och så ska jag göra andra delen av projektprovet på måndag. MEN, jag tänker minsann inte lägga någon mer vaken timme åt mattetal den här veckan inte. Nej nu får det va nog!

Tack och hej

ALLT SOM ÄR KÄRLEK ÄR DU


Ibland vill jag vara så där liten igen. Så liten att det största problemen man kunde tänka sig var när byxorna satt för tight i midjan, när maten inte smakade som man ville eller när mamma jobbade sent.

Tänkte bara dela med mig av en livlig diskussion som skedde vid matbordet igår. Jag och lite vänner satt som vanligt och diskuterade något vardagligt, när vi helt plötsligt kom in på ett sidospår vilket ledde till ungefär en timmes diskussion. Vi började nämligen diskutera namn. Jag ska inte dra upp massor exempel nu, ifall någon som heter just det namnet råkar läsa detta. Däremot kan jag säga att jag hemskt gärna gifter mig med en man som heter Manfred.

IT'S LIKE FORGETTING THE WORDS TO YOUR FAVOURITE SONG


Har egentligen inte något vettigt att dela med mig av alls. Min dag är inte ens värd att beskriva, då den mestadels har bestått av religionsplugg. Dock hängde jag hemma hos Martina min vän, vilket gjorde det hela mycket intressantare.

Lyssnade på fin musik också, vilket muntrade upp det hela ytterligare. Är det inte konstigt egentligen vad några toner kan göra? Hur några rader kan vända upp och ner på hela tillvaron och få humöret att förändras snabbt som blixten. Tänk hur mycket en ynka tre minuters låt kan påverka. Det behöver inte ens finnas en text till låten, den kan påverka lika mycket för det. Oftast kopplar jag ihop låtar till minnen och på så sätt framkallar låten vissa känslor. Men ibland behöver inte ens låtarna betyda någonting, utan det är bara självaste tonerna som framkallar en känslo-orkan. Det är väldigt häftigt egentligen, hur en låt kan få en att glömma allt annat och hur en låt kan få tårar att rinna eller människor att skratta och sjunga högt av lycka. Tänk hur världen skulle se ut utan musik.. Tack Gud att jag inte är döv.

IT'S COLD OUTSIDE

Ibland får jag så där jobbigt ont i magen, långt inne i magen liksom. Det känns som ett stort svart hål ungefär. Jag brukar undra vad det kan bero på, kanske ångest, oro eller allmän utmattning. Nej, jag vet inte. Det kan bero på vad som helst. Men när den där känslan kommer vill jag helst bara krypa ihop i någon vänlig själs famn och höra hur någon viskar fina ord i mitt öra. Sen ska allt vara bra igen, och det svarta hålet ska vara fyllt. Med fina ord, lugn och värme. Med kärlek.

"RE:STORE, JAG VET INTE ENS VA'RE STÅR FÖR.. "

Skulle mer än gärna vilja pyssla ihop ett Höst 2010-inlägg, men mitt schema idag är redan ganska späckat, så jag hinner nog inte det.
När jag ändå är här och skriver kan jag ju passa på att berätta om igårkväll. Eller ja, det finns väl inte så mycket att berätta kanske. Men jag och ett gäng vänner hängde i Finspång på kvällen, fin kväll måste jag säga. Party party.. haha, nästan. Kul hade vi i alla fall! Eldade pengar, raptävling (hahaha), klädlopp, musik, skratt, vofflor, cocacola osv osv.
Angående rubriken kan det ha varit något av det roligaste under kvällen. Citat alá Martina. Det var egentligen inte meningen att det skulle låta så, Linda kom dock på det efteråt. Haha!

(RESTORE - va'RE STÅR)

"SLUTA STIRRA DÅ, FREDRIK!"


När jag blir stor, vill jag också ha söta barn.
Bilden klickade jag fram igår när jag var hemma hos ett par vänner. Oroligt vad söta barn de har, Alice och Algot.

Just för tillfället sitter jag här i min ensamhet djupt insnöad i en historiauppgift. Ja, roligare än så var det inte. Dock så ska jag iväg om några timmar, vilket ska bli skönt. Jag kan liksom inte vara hemma utan att tänka på att jag borde plugga.. Rätt irriterande ibland. Jag borde vara lite mer som en vän till mig. Hennes motto kanske är ungefär så här: "Tänk dig ditt liv i lådor, när du pluggar så öppnar du plugglådan och stänger alla andra. Och när du har kul, då öppnar du den roliga lådan och STÄNGER plugglådan osv." Ja, så skulle jag vilja vara. Tyvärr så har jag det lite svårt med den effektiva biten, jag har en tendens att plugga väldigt långsamt (alltså styra med andra grejer under tiden), vilket aldrig slutar riktigt väl..

På återseende

I WISH THAT I COULD FLY AWAY

Det är lördag, klockan är 10.00 och jag är vaken. På min dörr hänger en hemmagjord, fin liten skylt som lyder ungefär så här: VÄCK MIG kl. 9.00, tack. Tro det eller ej, men det är faktiskt jag själv som alldeles för sent inatt satt och pysslade ihop den skylten. Jag har efter gårdagens incident insett att jag faktiskt inte är självväckt längre. (jag sov till ett även fast jag var fast besluten om att gå upp tidigt och göra klart lite skolarbeten) Och nu tänker väl den som läser detta, egentligen väldigt ointressanta inlägg, att varför satte du bara inte alarm?! MEN, det ska jag berätta för dig att det hör verkligen inte till att göra på en lördag. Det är ungefär som att plugga på en vanlig fredag. Det går inte.

Tack och hej


SOMMARTIDER

Okej, här kommer ett antal bilder från min sommar 2010 (hade jättesvårt att välja vilka bilder.. så det blev rätt många) Om jag får säga det själv så var det nog min bästa sommar hittills. Så galet underbar.



Jag vet inte riktigt när man ska säga att sommaren började, men man skulle väl kunna påstå att det var ungefär när vi slutade nian och var på avslutningsmiddag. När man slutar nian brukar väl de flesta gråta och krama varandra sådär extra länge. Bara för att man vet någonstans innerst inne, att man kanske aldrig kommer träffas igen. Själv stod jag där utanför kyrkan och det enda jag kände var ren lycka. Kanske låter känslokallt och hemskt. Men åh vad glad jag var att högstadiet var över, nu kunde jag börja om.


Någon dag efter avslutningen fyllde jag sexton år. Det kändes bra det också, som att jag verkligen kunde lämna lilla Julia på högstadiet och gå vidare. Dock så hade jag en ganska dålig födelsedag, då jag trodde att alla hade glömt bort mig. Men icke sa nicke, på eftermiddagen kom ett helt gäng vänner och ringde på dörren. Jag blev helt chockad, och överlycklig. Åh, ni är så fina. Fick bland annat hatten på fulbilden över.. Jag antar att det var ett skämt egentligen, men jag blev minsann glad ändå!







När midsommartider kom börjadde jag, Linnea och Lydia att planera en midsommarfest. Så när dagen kom var det bara att börja styra. Vi gjorde massor med bål och mat, bakade kakor, vek servetter, dukade fint, gjorde iordning grillen.. osv. När folket sedan kom blev allting bara jättebra. En fin midsommar helt enkelt!


Ja... De här bilderna får stå för en dag då jag, Lydia, David, Kim och Ville tog cyklarna och cyklade ut till Svärtinge för ett kvällsdopp. Efter badet så.. ja, vad ska jag skriva.. vi spårade helt enkelt ur litegrann. Haha...
Efter galenskaperna cyklade vi från svärtinge till åby dränkta i myggsprej, mitt i natten. På vägen hann vi både med att palla jordgubbar och klappa kor. Dessutom så fick Ville en elstöt och David gjorde världens vurpa med cykeln... Jaja, det hela slutade i alla fall med att vi allihopa somnade som stockar på villes ballkong.

Det sommarlovet umgicks jag galet mycket med Lydia. Vi bodde i princip hos varandra... Den otroligt attraktiva bilden över, är tagen från en gång då vi tröttnade på att sova i vanliga sängar.. Så vi (okej, pappa) slog upp ett MINItält på min trädgård och så sov vi där i stället.. mysigt.



Som alla andra somrar var jag även den här sommaren ute med båten titt som tätt. Ibland med bara familjen, ibland med familjen och någon lyckligt lottad människa som fått följa med. Som Lydia till exempel.

De där riktigt fina dagarna, då jag fortfarande befann mig i Norrköping, hände det att jag ovh lite vänner spelade volleyboll, åkte till en sjö, hade piknik eller kanske en grillkväll. Åh, kan inte det vara ungefär det bästa som finns? Att bara få vara liksom. Eller få göra precis det man har lust med utan att behöva tänka på att man behöver upp tidigt nästa morgon, eller att man borde plugga eller kanske något annat viktigt. Hjälp vad jag älskar sommaren.
  











Lite då och då den här sommaren hängde jag på Lydias land ute i Bottna. Mestadels var det jag, hon och hennes mormor och morfar som var där ute. Ibland var vi själva och ibland hängde vi med fler personer. När vi var själva gick mest tid åt att äta jordgubbar, rostbröd med tsatziki och salta kex med brieost. Annars spenderade vi mest våra dagar på bryggan, på flotten, i vattnet eller i båten. Mmm..
En gång var det Clara, Lydia och jag som var där. Det var livat må jag säga.. haha. Vi badade kvällsbad, hängde upp ballonger lite varstans med små lappar i med fina meddelanden på, vi pratade i timmar om allt mellan himmel och jord, vi åt mest hela tiden, vi skrattade åt i princip allt, vi solade tills vi svettades ihjäl, vi badade tills vi frös ihjäl och vi cyklade fram och tillbaka på slingriga och gropiga landsvägar. 
En annan gång, när Lydia och jag var själva, så kom Totte och Alida och hälsade på. Det hela slutade i brutalt lerkrig och extremt lerigt hår.
Tredje gången var egentligen ett misslyckat försök att cykla ut till landet. Lydia och jag hade tänkt att dra ihop ett gäng och cykla riktigt tidigt på morgonen, för att sedan spendera natten på landet. Vädret satte dock stopp för våra planer. Det blev helt sjukt varmt där ett tag, så vi fick inte lov att ge oss ut på detta äventyr... Inte riktigt i alla fall. Kim fixade skjuts åt mig, honom, Lydia och Alida. Så vi fyra spenderade alltså en minnesvärd helg ute på landet.








Och så kom äntligen den dagen jag hade väntat på hela sommaren och långt innan det med. Men det var inte bara lycka jag kände när jag stod där på flygplatsen och skulle säga hejdå till mamma och pappa innan jag checkade in. Hjälp vad jag var nervös, det kändes som att maginehållet inte skulle stanna på sin rätta plats utan ta första bästa väg ut så snabbt som möjligt. Det enda jag önskade för tillfället var att jag hade mina föräldrar med mig som kunde hjälpa mig att förklara för alla på engelska vart jag skulle, som kunde hjälpa mig att bära min jätteunga väska och säga att "Nu är det inte så långt kvar". Men jag hade ingen mamma och ingen pappa där som hjälp. Jag skulle klara mig helt själv. Lilla jag skulle flyga alldeles ensam. Och inte nog med det skulle jag byta flygplan i Budapest också, på endast 30 minuter.
Efter mycket om och men, kom jag faktiskt fram till Grekland och till min bästa Clara och till hennes bästa familj. Och åh vad jag hade saknat henne. Det var lite som på film när jag såg henne på flygplatsen, jag bara släppte väskan och sprang mot henne för att ge och få den bästa kramen någonsin. När jag stod där i den överraskande varma kvällen var nervositeten ett minne blott. Och veckan vi hade framför oss skulle bli en av de allra bästa veckorna i hela mitt liv.
Veckan ägnade vi till att bada i det extremt klarblå vattnet, sola så länge solen var uppe, skratta ungefär hela tiden, lära känna greker, skratta åt greker, prata om greker på svenska, bli bjudna på middag, öl, mindre trevliga erbjudanden mest hela tiden (vi tackade såklart nej till allt.. haha), snorkla, äta underbart god frukt, ta långa kvällspromenader vid stranden, gå på utebio, lyssna på syshor, äta grekisk mat, lyssna på hög musik i högtalare, åka bil på slingriga vägar.. och ja, jag skulle kunna hålla på en evighet. Men kort sagt kan jag säga att vad jag än gjorde, gjorde jag med ett leende på läpparna. För den veckan var en vecka då man var rakt igeom lycklig.





Två dagar efter att jag kom hem ifrån Grekland var det dags att besöka Arlanda flygplats igen. För då bar det av mot Cypern med familjen. Trots att jag i slutet av två långa veckor var otroligt rastlös, så var även de två veckorna helt underbara.




När jag tillsist var tillbaka i Sverige var det bara att tvätta kläderna och packa om väskorna. För några dagar efter hemfärden från Cypern, bar det av mot Bjärka lägret. Trots det extremt dåliga vädret i början av veckan så tycker jag minsann att Bjärka var bra, även förra året.

Sommarens bilder får avslutas med en bild från Tema L maskeraden jag var på. Till min vän Linneas ära (eller så) för att hon sorgligt nog har flyttat till Malmö..
Så på bilden ser ni: Lady Gaga, Lucia 1, Lyxhustru, Lilla My, Lysande Sickan, Lucky Look, Luffare 1, Lucia 2, Ladyboy, Luffare 2, Leopard, Liten, Lantis, Lesbisk
Haha, det var roligt det.

Men ja, kort och gott. Min sommar 2010 var underbar. Bäst helt enkelt.


TODAY NEVER HAPPEND BEFORE

Allvarligt talat, VARFÖR har jag inte fixat bloggen tidigare?! Det här är ju jätteroligt! Hmm.. Kanske att jag ska göra en liten sammanfattning av 2010, bara för att det är så kul.. Ja, jag gör nog det. Fast det blir inte månadsvis eller så, jag sorterar nämligen mina bilder i årstider, så jag vet inte riktigt vad som hände när och liknande. Men, här är i alla fall en del av mitt 2010! Jag börjar med vintern 09-10 och våren 10. Sen fixar jag sommar, höst och vinter någon gång i framtiden. Åh, vad det här är kul!





2009 avslutades med ett hejdundrans party på festivalen Unite. Fina var vi allt.




Det blev sportlov och jag och många fler packade väskorna för en iskall vecka i Åre. (Läs ISKALL, det var runt -30 vissa dagar) Vi bodde en bit utanför Åre så varje morgon satte vi oss på bussen som skulle ta oss till backarna. Oftast var man helt slut så fort man satte sig ner, men trots det skulle de plåga oss med "Linus på Linjen" på högsta volym. När vi äntligen kom fram till backen åkte jag oftast med Alida och Clara. Det hände flera gånger att vi tappa bort oss helt, stannade mitt i en svart backe för att den var för läskig eller av någon konstig anledning hoppade av liften innan slutstation (vilket ofta ledde till pulsande i snö genom en miniskog eller så). Något av det "roligaste" på hela veckan var när Clara, jag och Jonathan tappade bort oss totalt och var tvugna att ringa Samuel och fråga om hjälp. I telefonen kunde man höra en upprördd Jonathan skrika: - Jag står här mitt i ingenstans med två tjejer och PISTKARTAN FUNGERAR INTE!. Haha. Åh, vad vi drev med det sen.
Underbar vecka som ledde till många nya ting. Lydia förfrös fötterna, jag levde på rosa moln en tid framöver och...

... Clara och Jonathan blev ett par. Fint.





Snön smälte äntligen och värmen började komma, efter en lång och mörk vinter. Jag spenderade mestadels de soliga dagarna med vänner på parkeringshus, på tak och i parker. Mysigt.





När våren kom på riktigt hängde jag och kameran mest i skogen med tusentals vitsippor och knoppar. En gång följde min fina vän Adrian med och en annan gång tog Clara och jag cyklarna ut i skogen för lite vårfotografering och piknik. Tänk vad fin våren är egentligen och nu i efterhand har jag märkt vad otroligt mycket jag fotade då..


Hälsade även på fina vänner som hade haft turen med sig och fött en otroligt gullig son, Algot. Nu fick äntligen deras galet söta dotter, Alice, en lillebror!

Denna våren hade jag och Clara också turen att få vara dansledare för en massa snygga "barn". Vi gjorde en koregrafi som de sedan använde i deras påskmusikal.

Fixade en väldigt lyckad tjejkväll tillsammans med Malin, Linn och Alicia. Vi såg på tjejig film, bakade cupcakes, åt pizza, läste tjejiga tidningar, målade naglarna, låg nerbäddade bland massor kuddar med ansiktmask och gurkor på ögonen... Mmm..



Började påsken med att måla ägg med syster och äta påskmiddag.. Själva påsken firade jag med fina vänner. Linda bakade muffins/ cupcakes som vi sedan bjöd grannarna på. Victor och Habel kom över en sväng också, fina var de med. Påskkärring och Harry Potter, själv var jag påskgubbe.

Valborg firades precis som påsken med mina finaste vänner.




Vissa dagar den här våren var galnare än andra. Jag tror att jag hade någonting för spontana galenheter eller så... Som när Lydia, Clara och jag klädde ut oss till hippies en dag när vi inte hade något bättre för oss. Eller när Clara och jag härjade runt i Hagbyskogarna och sprang ifrån myror (resulterade i ett ninjaärr mitt i ansiktet). En annan gång klädde vi ut oss till killar... Bara för att vi inte hade något vettigare att göra. Det var fint det, Clara passade bra som man... En dag i april bestämde Clara och jag oss för att ta cyklarna och cykla till ensjön för ett första kläddopp. När vi kom dit upptäckte vi isen på sjön, men vad gjorde det!? Det hela blev så mycket roligare av att vi fick en publik av asfräna killar.. höhö

I slutet av våren tog jag och några till tåget till Linköping för gå på festivalen One Way. Vi hängde mestadels på en stor gräsmatta i solen (Det var galet varmt trots att det bara var i början av Maj!). Vi lyssnade på musik, åt pizza, drack läsk, skrattade och var allmänt lyckliga. På kvällen gick jag, Alida, Kim, Clara och Lydia en promenad inne staden. För att söka skydd mot regnet, som nu hade börjat piska i backen, gick vi in i en gränd. Efter ett tag gick det förbi ett par killar som Kim var dum nog att busvissla på... Killarna, som inte var lite fulla, kom in gränden och hotade att slå ihjäl Kim ungefär.. Som tur var, så var en av de nykter nog att stoppa det hela.. Haha. Hjälp vad vi skrattade efteråt, långt efteråt.



Sedan fyllde Jonathan år också, 16 hela år blev han. Clara, jag och Lydia ordnade en liten överraskningsfest för honom.. Eller ja, vi tänkte slänga i honom i sjön (hade länge varit ett intert skämt). Vi fixade läsk, ballonger, kakor, "tårta", musik, eld osv. Dock så blev det väldigt kallt där i slutet, så när Lydia och jag inväntade de andra kände vi för att leka superhjältar ett tag, så vi gjorde det. Jag tycker minsann det blev en lyckad, och blöt, överraskning!



I slutet av våren och början av sommaren tog familjen sin premiärtripp med båten. Jag badade till och med! Fast i och för sig var det ju andra gången för mig, då jag och Clara tog det där kläddoppet redan i April. Men åh, vad jag gillar att vara ute med båten. Det är fint det!

Resten av året kommer ut så snart som möjligt. Det tog ett tag det här, men kul var det. Så snart så!
Fin vår jag hade förresten.


VÅRA BRISTER GÖR OSS TILL MÄNNISKOR


Foto från gårdagens kreativa timmar.. 

Tänkte att om någon främmande människa skulle klicka sig in på min blogg och undra vem sjutton den där flickan är, så kan jag ju .. skriva lite om det. Eller så.

min bästa vän är nog inte bara en person, utan flera. Fast det är klart, vissa av mina vänner står jag ju närmre än andra.

när jag borstar tänderna gör jag helst någonting annat under tiden. Som att bädda sängen eller nynna på en låt eller liknande. Det blir ju så otroligt långtråkigt annars.  

när jag lagar mat notera NÄR, jag lagar inte mat så värst ofta. Inte för jag inte tycker det är roligt eller så. Jag är bara inte bra på det, sen tar det sån tid också. Fast om jag lagar mat blir det oftast pastasallad med speciella ingredienser. Bara för att det är så gott, och enkelt.

jag är rädd för myror, att dö ensam, att inte nå upp till mina mål, att bli överfallen bakifrån ute när det är mörkt.

den värsta känslan är tomhet. När man helt enkelt inte känner något. Man kan varken gråta, skrika eller skratta, det är bara tomt.

den bästa känslan är lycka, när det liksom pirrar i magen och man inte kan sluta le.

jag är bäst på att sova. Jag kan somna lite var som helst.

jag är sämst på att göra någonting effektivt, att gå snabbt, att sparka på en boll.

jag lyssnar på musik, hela tiden. Vaknar av musik, somnar till musik, lyssnar på musik på morgonen, på bussen, till bussen, från bussen, när jag pluggar, när jag äter, när jag går på toa. Ja, jämt.

jag pratar helst med min mamma och mina vänner.

jag tycker om att vakna tidigt och veta att man kan ligga kvar i sängen i flera timmar till, att bygga snögrottor, slutarljudet på kameror, att lyssna på musik, sjunga falskt i duschen, fina överraskningar, prata oändligt länge i telefonen med mina vänner, dricka julmust, att bli kliad på ryggen, Legolas, sluta skolan tidigt, sommaren.

kärlek  är allt man behöver, egentligen.

i somras hälsade jag på min vän Clara i Grekland, åkte till Cypern med min familj, var på läger och festivaler, hängde på min vän Lydias land, tältade, åkte båt, cyklade, var uppe sena kvällar med fina vänner, solade, badade, levde livet. Det var nog den bästa sommaren hittills.

sist jag grät var ett tag sen. Fast jag gråter titt som tätt, ibland utan anledning..

när jag vill tänka lyssnar jag på lugn musik, ofta pianospel, sen lägger jag mig i sängen.

när jag bakar brukar det inte sluta lyckligt.

just nu tänker jag på att jag inte borde svara på mer frågor, utan kolla lite mer på samhällskunskapen eller sova istället.

idag har jag redigerat bilder, umgåtts med min vän Martina, diskuterat slangord och svenska språkets utveckligng (haha), skrivit lite på samhällskunskapen, ätit nudlar, gått runt i snöstorm med paraplyt i högsta hugg.

ikväll ska jag S O V A

imorgon kommer jag sitta i stora arenan i skolan och skriva ett samhällskunskapsprov, gå på morgon workshop (trots att jag börjar halv elva egentligen), sen hoppas jag på att jag kommer hitta på något minnesvärt på eftermiddsgen/kvällen

min mobiltelefon är ny, vit, fin och min ständiga följeslagare

när jag vaknar på morgonen vill jag helst somna om.

om jag var ett djur skulle jag vara en fågel, en liten apa eller en ekorre.


ÄR DET HALT? HÅLL I NÅGON DU HÅLLER KÄR..

..För det är roligare att falla ihop.


SIST VAR HIMLEN VIT SOM PAPPER OVANFÖR











Hmm, ett litet urval från alla mina hundratals vinterbilder. Vintern är ju faktiskt rätt fin ibland. Fast jag säger som Martina; "Ska're va så, ska're. Annars får det va!"

"DET ÄR BÄTTRE ATT BE OM FÖRLÅTELSE, ÄN TILLÅTELSE"


Bild på mig och Clara i Grekland i somras. Kanske årets bästa vecka.

Vaknade lite senare än vad jag egentligen skulle idag. Hade tänkt att ta en sån där jättelång och skön morgon, då man hinner i princip allt. Som att dricka te och äta frukost jättelänge, tillsammans med ingen mer än en bra låt spelandes från högtalarna. Därefter hinner man ta god tid på sig framför spegeln, kanske duscha till och med. Det bästa av allt är när man är färdig med allt det nödvändiga, och inser att man har nästan en timme kvar tills man ska åka. Då kan man ju passa på att kolla på någon sådär riktigt bra serie, eller varför inte passa på att minska läxhögen på skrivbordet. Eller, så går man och lägger sig igen och när man vaknar upp, är det bara att sätta på sig jackan och gå. Åh, vad jag älskar sådana mornar. Men, som jag skrev i början vaknade jag ju upp lite  senare än vad jag tänkte. Så min morgon blev allt annat än fridfull.. Eller ja, nästan. Jag hann ju med bussen i alla fall, tur nog.
På tal om mornar och liknande kan jag ibland känna att jag kanske är en av jordens mest passiva människor. Jag kan liksom bara längta till att få sova, eller sitta och småtitta på TV. Det är ju inte så att jag inte tycker något annat är kul, men jag är liksom så trött hela tiden. Jag skulle jättegärna vilja hitta på sådär riktigt roliga saker oftare, eller umgås med mina fina vänner mer än vad vi umgås nu. Något av det bästa som finns är ju just sådana där stunder som liksom förgyller vardagen. De behöver inte vara stora, det räcker med att man sitter och dricker te med en fin vän. Eller ger sig ut på äventyr i skogen för att i förväntan få klicka fram några fina bilder. Eller ta en runda på stan, kanske prova plagg efter plagg, för att tillsist bli så trött att man slutar upp på ett provrumsgolv med en fnittrande vän. Ja, ni förstår. Det behöver inte vara så märkvärdiga tillfällen det handlar om. Bara man är med de man tycker om så spelar det inte så stor roll.
Det här året hoppas jag verkligen att jag ska vakna upp ur min dvala och orka skapa lite fina minnen i vardagen också.


VÅRA RADER TRILLAR UR OCH LIGGER KVAR

Just det ja. 
Jag vill tacka min kära vän Adrian som har gjort detta möjligt. En stor applåd och klapp på axeln. Tack.
Hm, har inte riktigt kommit på hur man infogar länkar så där snyggt genom att bara trycka bara på namnet än.. så det här får duga så länge. Mina damer och herrar, ADRIANS blogg!
http://halses.webblogg.se/


NÄR SKA VI GÖRA MOD AV SORGEN, OCH BÖRJA AGERA?



Slutade innan lunch och tänkte då knalla hemåt för att få saker och ting gjorda. Har nämnligen en hel hög läxböcker på skrivbordet, som har legat hela jullovet och samlat damm. När jag kom hem kände jag dock, som jag ibland (*alltid) känner, att jag inte riktigt orkade ta tag i kulturarvsuppgiften, ekvationslösningar, EU & sveriges styre osv. Så stor del av min eftermiddag (kan man kalla det eftermiddag om man inte hunnit äta lunch?), gick åt till att fota, redigera bilder och SIST men inte minst koka mig en riktig gourmet middag. Näst in till färdiga nudlar och lite grönsaker. Men mums vad gott det var. 
Bilden är förresten på mig, en av de ca 200 bilderna jag klickade fram nyss.

OCH SÅ BLINKAR DET TILL

Okej. Jag har äntligen tagit mig i kragen och skaffat mig en blogg. En alldeles egen blogg. Det passar ju egentligen ganska bra, nu i årsskiftet och allt.
Om jag ska vara rakt igenom ärlig, och det är det ju ganska bra att vara ibland, så tycker jag att det är lite läskigt på något sätt. Eller svårt i alla fall, krångligt liksom. Det är svårt att skriva så att det låter vettigt och så man får fram det man vill få fram på ett intressant sätt. Men på samma gång tänker jag att det egentligen inte spelar någon roll om andra tycker min blogg är intressant. Det skulle vara roligt, absolut. Fast egentligen är nog bloggen mest till för min egen del, om man nu får vara så egoistisk. Jag tror att jag behöver någonstans att skriva av mig faktiskt. Förut har det mest slutat med sönderkladdade skolhäften eller fulla mappar med Word-dokument. Andra bullar blir det nu, när andra till och med kan ta del av mina lagom löjliga tankar och småtråkiga bilder. Kanske folk som klickar in på bloggen klickar ut lika snabbt igen. Eller kanske kommer någon trogen liten vän faktiskt tycka att den är intressant. Eller så kommer jag inte få några besökare alls. Fast, vad gör det om hundra år, egentligen.
Ja, det var ju en början i alla fall. Och just ja, Julia heter jag förresten.


adrian är dyngrak och snedtänd

när det var som att det skulle en annan gång så gick det fel, då kan den andre undra när det hände på ett annat kakburk.

RSS 2.0